torsdag 8 maj 2014

tema: luftig


Bra med ett luftigt tema, så man kan andas och tänka på annat än kyssar som inte släpper in en enda syremolekyl i sin hermetiskt tillslutna hetta.

Luft är bra. Den består av syre, kväve, ädelgaser, koldioxid och vattenånga. De tre sist nämnda gaserna utgör bara ungefär en procent, och alltså består luft till nittionio procent av syre- och kvävgas. (Förutom möjligtvis i omedelbar närhet av en kyss, där halten vattenånga kan antas skena på ett helt okontrollerat sätt.)

Vi behöver luft för att andas, och det gäller även fiskarna, som inte har det så luftigt men ändå får det syre de behöver. Man kan undra om fiskar kysser varandra och om de i så fall har något utbyte av det, men det hör ju inte hit, till den här texten. Är det bara människor som kysser varandra på det där passionerade sättet? Nå, det hör ju inte heller till ämnet för dagen, eller hur.

När man cyklar och springer kan man känna luftens friktion mot huden, vilket ibland resulterar i en frihetskänsla. Håret kan också lyftas och rufsas till av luften. Hår kan också lyftas och bli rufsigt av en riktigt het kyss, men det har inte med luften att göra så vi lämnar det fenomenet därhän. Men besynnerligt är det för det gäller ju inte bara håret på huvudet, även hårstråna på armarna kan ställa sig i givakt likt en holländsk tulpanodling av en enda liten kyss! Visst är det konstigt?

1 kommentar:

http://tittelina.blogspot.com sa...

Jag får det bestämda intrycket av att författaren längtar hett efter en kyss :-).