torsdag 22 november 2012

tema: att fråga

Ponera att man vill fråga någon något fast man typ inte vågar. (Blotta tanken är så läskig att man faktiskt inte alls tänker ställa den där frågan, man vet inte ens vilken den är.)

Tänker ni på det nu?

Okej. Min fråga till er är då: Hur gör man?

6 kommentarer:

Charlotte sa...

För att ställa frågan: börja med att ta reda på vad frågan är. Enklast är att bara öppna munnen och se vad som poppar fram. Blir personen i fråga allvarligt chockad ställde du eventuellt frågan till fel person.

För att inte ställa frågan (var lite oklar på vilket råd du ville ha): blunda. Fortsätt. Cirkulera. Fundera inte.

Friskt frågat är till hälften redan besvarat.

Kalle Byx sa...

Man låter bli.

foxy sa...

Tänker efter o inte före, som C säjer låt det poppa.

saqer sa...

Man kanske kan meddela den/de berörda att man har en fråga och kolla reaktionen? Om det käns lungt så går man vidare med en liten förfråga, osv. Metoden anses bra för att få ett nej, men sen så är det ju bara att ösa på! (Inget att förlora:)

marmoria sa...

Jag har tänkt. Jag har kommit fram till att man helt enkelt går fram och säger "Har jag chans på dig?" Personen blir så bragt ur fattningen att man lätt viftar bort frågan som ett skämt och kommer med den riktiga frågan.

saqer sa...

Svar, ja. Men taskigt mot nollorna!.. :)
Jag skulle f.ö. vara enormt tacksam om du kunde tänka dig att kontrollräkna. Jag fick nämligen en känsla att mina experter tog aningen lätt på uppgiften. Enligt min förståelse måste man räkna i fyra steg och jag är inte säker på att så skedde. Dvs: Först kolla kombinationsmöjligheterna av 31 tecken (inkl. mellanslag), därefter kolla hur många kombinationer av dessa som ryms inom 200 boksidor, därefter räkna ut volymen, därefter dela med universums volym (13.7 miljarder ljusårs radie(?);) God Jul!