måndag 16 augusti 2010

Tema: Om att fråga

Lasse. Vera försökte tänka sig honom. Med henne.
Han var ganska söt, det var han, men ville hon vara ihop med honom? Och hur skulle hon kunna känna efter nu? När han satt och väntade på svar.
"Jag vet inte. Måste fundera", sa hon och budbäraren suckade. Anne som var kompis med Lasse och som också, lite grann, var kompis med henne. Nu hade han bett Anne att ställa den läskigaste frågan av alla till just Vera: Vill du vara ihop med mig?
Ja! Hon ville vara ihop! Med kanske inte just med Lasse. Och vad skulle hon säga när de träffades första gången efter att det var klart att de var IHOP? Om ingen av dem kom på något att säga, hur pinsamt skulle det inte bli då? Och vad skulle de göra? Vad gör man första gången man träffas när man är ihop? Och HUR gör man? Frågorna stockade sig och förlamade henne. Att bli ihop var omöjligt. Därför att det inte var möjligt.
"Snälla!", lirkade Anne å Lasses vägnar. "Han vill verkligen det. Han är jättekär i dig."
Konfunderad smälte Vera informationen. Jättekär i henne? När hade han blivit det? Bara en gång hade de pratat med varandra sedan de började sjuan. Hon hade frågat honom om hon fick smaka på hans piggelin. Hennes hand hade nuddat hans när hon tog i glasspinnen. Var det då han hade blivit kär?
"Om du blir ihop med Ecke, och vi kan träffas alla fyra." Den plötsliga idén kom ur omöjligheten och var inte så dum.
"Va?" Anne såg överrumplad ut. "Men jag vill inte vara ihop med Ecke!"
Men kunde Vera bli ihop med någon hon egentligen inte ville bli ihop med så kunde väl Anne!
"Snälla!" Vera tittade bedjande på sin kompis. "Vi skulle kunna ha jättekul ihop. Alla fyra."
"Okej då..." Anne suckade och skruvade ovilligt på sig. "Då säger jag till Lasse att du vill vara ihop med honom om jag och Ecke är ihop."
"Och så är vi alltid tillsammans! När vi är tillsammans", tillade Vera med bultande hjärta. Vad hade hon gett sig in på?
"Ja ja, jag säger det till Lasse. Vi ses imorgon."
"Ja...", svarade hon. Imorgon. Om hon inte råkade vara sjuk då.

2 kommentarer:

marmoria sa...

Fy sjutton. En ålder man inte vill hamna i igen!

Kalle Byx sa...

Hög igenkänningsfaktor. Fin liten historia.